четвер, 2 листопада 2023 р.

Українську літературу тепер можна читати в коміксах

З
а підтримки Українського Культурного Фонду був реалізований онлайн-каталог «Українська література в коміксах» (ІІ частина, 2023). Він був створений саме для вчителів та учнів, щоб полегшити освітній процес.
Комікси можна завантажити за посиланням
У першій частині каталогу були доступні такі твори: «Слово про похід Ігорів», «Захар Беркут» Івана Франка, «Лісова пісня» Лесі Українки, «Катерина» Тараса Шевченка та «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького. Усі твори мають ілюстрації, цитати, паспортні характеристики та добірки корисних посилань. За QR-кодами, розміщеними на сторінках, можна прочитати повні версії творів.
«Актуальність створення такого буклета полягає в тому, щоб підтримати переселенців (школярів та вчителів), які вимушено виїхали за кордон, популяризувати українську мову й літературу інноваційними інструментами, тобто підсилити та зміцнити культурні мости між Україною та іншими країнами», — зазначили організатори.
Онлайн-каталог «Українська література в коміксах» (ІІ частина, 2023), у свою чергу, містить 15 художніх творів за навчальною програмою 7–11-х класів, вичерпну інформацію про письменників, наповнений скетчами, малюнками та цитатами головних героїв. А за QR-кодами в урок можна додати ще більше інтерактиву.
Мета культурно-мистецького проєкту «‎Українська література в коміксах» — розвивати читацькі інтереси здобувачів освіти, мовну компетентність, гнучкість знань з української літератури та мови через творчу взаємодію з онлайн-каталогом, де за допомогою графічної візуалізації сюжету висвітлюється історична епоха, сюжет, звичаї і традиції народу України.
Проєкт створено за сприяння УКФ.
Із сайту "Освіторія"

Немає коментарів:

Дописати коментар

6 січня народився Василь Стус

Сьогодні випо внюється 86  років від дня народження  визначного українського поета, перекладача, літературознавця, публіциста й правозахисни...