понеділок, 2 січня 2023 р.

2 січня День наукової фантастики

Свято відзначають з 2012 року неофіційно в день народження Айзека Азімова (02.01.1920-06.04.1992), американського письменника-фантаста, вченого-біохіміка, автора 467 книг. Разом з А. Кларком і Р. Хайнлайном Азімов належить до «Великої трійки» письменників-фантастів.
Наукова фантастика - жанр в літературі, кіно та в інших видах мистецтва, сюжет якого будується на розвитку подій, що стали можливими внаслідок вигаданих наукових відкриттів і технологій.
Наукова фантастика грунтується на фантастичних припущеннях (вигадці)в галузі науки, включаючи як точні, так і природні та гуманітарні науки, описує вигадані технології і наукові відкриття, контакти з нелюдським розумом, можливе майбутнє або альтернативний хід історії а також вплив цих припущень на людське суспільство і особистість.
Засновниками наукової фантастики вважають французького письменника Жюля Верна, який називав свої твори науковими та англійського письменника і публіциста Герберта Уеллса, який називав свої твори фантастичними.


Немає коментарів:

Дописати коментар

6 січня народився Василь Стус

Сьогодні випо внюється 86  років від дня народження  визначного українського поета, перекладача, літературознавця, публіциста й правозахисни...